Wandel musthaves

Top 5 wandel musthaves!

Wandelen kan heerlijk zijn, maar wél als je de goede spullen hiervoor hebt. Ik spreek uit ervaring; een rugzak waar je rugpijn van krijgt, blaren door verkeerde wandelschoenen, of een lekkende drinkfles, het maakt een wandeling er niet leuker op. Daarom heb ik hier mijn top 5 wandel must haves voor je samen gesteld.

 

1. wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn het belangrijkste ingrediënt. Jarenlang heb ik op verkeerde schoenen gewandeld. Na een tocht in de Franse Alpen, waarna mijn voeten helemaal open lagen (ik zal verdere details besparen), wist ik dat ik echt moest investeren in goede wandelschoenen. 

2. rugzak

Ook hier ben ik de mist in gegaan. Ik heb allerlei rugzakken gehad. Één rugzak waarvan ik werd verleid door het ventilatiesysteem, een andere door het kleine formaat en het laptopvak. Maar allen hadden ze hetzelfde probleem; rugpijn. Of afzakkende schouderbanden. Uiteindelijk ben ik gegaan voor een rugzak met een verstevigd frame, een heupband, een schouder dwars band en een ventilatiesysteem. Die rugpijn is verleden tijd!

3. waterfles

Tijdens een 7 weekse backpacking trip van mij heb ik wel 4 waterflessen gehad, die stuk voor stuk kapot gingen. Dopper heeft zichzelf meerdere malen bewezen, alleen 450 ml is wel echt te weinig voor een goede wandeltocht. Daarom ben ik blij dat er nu ook een 800  ml drinkfles is van Dopper!

4. merino wandelsokken

Denk jij ook altijd dat katoenen wandelsokken het beste zijn? Dan heb je het, net als ik vroeger, mis. Katoenen wandelsokken kunnen niet voldoende je vochtige zwetende voeten droog houden. Hierdoor heb je extra wrijving in de sok waardoor er blaren kunnen ontstaan. Wol, en dan specifiek merino wol, heeft een uitstekende vochtregulerende werking. Kies daarom voor wandelsokken met merino wol.

5. onze wandelroute database!

Kijk bij onze wandelroute pagina en filter een route op jouw wensen. Garantie dat er wat voor jou bij zit!

*A/B categorie wandelschoenen zijn geschikt voor lichte wandelingen, dagelijks gebruik en lange afstandswandelingen in heuvelig terrein.